Savcılar arasındaki kriz açıklamaya yansıdı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ikinci operasyon iddiaları sosyal medyayı sallarken yazılı bir açıklama yaparak, “Görev ve yetki kurallarına uyulmayarak mevzuata aykırı olarak soruşturma bilgilerini medya organlarına verilerek oluşturulan tartışma ortamında soruşturmaların sağlıklı yürümeyeceği öncelikli soruşturma makamlarınca bilinmesi gerekir” dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Aralık 2013 18:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savcılar arasındaki kriz açıklamaya yansıdı

Bugün öğlen saatlerinde, cemaate yakınlığıyla bilinen gazeteciler, Savcılığın Emniyete 30 kişilik bir liste gönderdiğini ve bu listenin gözaltına alınmasını istediğini duyurdu.

Daha sonra yer alan yorumlarda ise emniyetin bu talebe karşı çıktığı ve emniyet ile savcılık arasında bir kriz durumu oluştuğu iddia ediliyordu.

Twitter'da yer alan yorumlarda, gözaltına alınacak kişiler dahi isim isim yer alıyordu. Bu durum, gözaltı listesinin basına sızdırıldığı anlamına geliyordu.

Akşam saatlerinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bir açıklama yaptı. Açıklamanın satır aralarında başsavcı Turan Çolakkadı ile Zekeriye Öz arasındaki gerilim net olarak görülüyordu. Başsavcı Çolakaldı, görev ve yetki kurallarına uyulmadığını belirtiyor ve soruşturma bilgilerinin medya organlarına verilerek soruşturmanın sağlıklı yürütülemeyeceğine dikkat çekiyordu.

Bu açıklama esas krizin emniyet ile savcılık arasında değil, Zekeriya Öz ile Başsavcı arasında yaşandığını göstermektedir.

İŞTE O AÇIKLAMA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber